Sälen, Hundfjället, Orrliden

Salbäcksvägen 14, lgh. I

Aktuellt bud: 380 000 SEK

Utgångspris: 400 000 SEK

Översikt
 • Byggår: 2004
 • Typ: Bostadsrätt
 • Antal rum/Sovrum: 4/3
 • Boarea/Biarea: 95/0 m2
 • Avgift: 20 000 SEK/år
Beskrivning

Välskött fjällstuga i ett mycket bekvämt boende! Andel I

Nu har du chansen att njuta av fjällen på enklaste möjliga vis. På populära Orrliden vid hundfjället, har du nu chansen att förvärva andel I som motsvarar 10% i Hundfjällsvyn fritid ekonomisk förening. Här har du ditt eget boende som du har möjlighet att nyttja 5 veckor om året. Denna charmiga fjällstuga har det man önskar för en härlig vistelse i fjällen, sommar som vinter. Huset är på totalt 95 kvadratmeter, fördelat på entréplan samt loft. Entréplanet består av ett allrum, kök, två sovrum samt två badrum. Båda badrummen är utrustade med dusch och den ena har bastu, vilket passar perfekt efter en lång dag ute i backarna eller längdspåren som är belägna endast några hundra meter från bostaden. Bostadens övre plan består av en hall med en lek- och tvhörna samt ett sovrum med fyra bäddar, perfekt plats för de lite äldre barnen att umgås. I bostaden finns totalt 8 sängplatser. På uppfarten finns ett förråd där varje andelsägare har möjlighet att förvara personliga saker, samt att föreningens gemensamma grill, snöskyfflar och likande förvaras här. Hundfjällets skidanläggning ligger ca 2 kilometer från fastigheten. Hundfjället är sammankopplat med Tandådalens alpinanläggning med en transport lift som möjliggör skidåkandet på båda fällen. Dessa fjäll har backar i flera väderstreck och av varierad svårighetsgrad, bland annat finns äventyrsområdet Trollskogen och det stora nybörjarområdet Trollbäckstorget. För de minsta barnen finns barnpassning och barnvagnspassning. I Hundfjället finns även Poolarium med pool, bubbelpool, bastu och café. Med skid- & badbussen tar dig smidigt mellan stugan och backen, eller mellan skistars skidområden i sälen. Bussen är gratis för dig med giltigt SkiPass och har en hållplats ca 150 meter från fastigheten. Till fantastisk skidåkning och vandring i Norska Trysil är det endast 63 kilometer. Sälenfjällen gör just nu en storsatsning för året-runt aktiviteter och erbjuder fantastiskt vandring samt uppmärkta cykel- och down-hill-leder i storslagen terräng. Endast några fåtal kilometer bort ligger den populära cykeldestinationen Rörbäcksnäs som är känd för sin MTB cykling. I Hundfjället är det enkelt att trivas och här finns något för hela familjen. Numera går reguljärflyg till Sälens flygplats, ett enkelt och smidigt sätt att ta sig direkt till fjällen. Flygplatsen ligger endast 10 minuter biltransport från stugan. Val av veckor sker vi den ordinarie bolagsstämman inför nästkommande år i maj. 2023 v 1, 20, 25, 34, 50. 2024 v 2, v 14, v33, v 41, v 47. Låt inte detta bekväma boende gå dig ur händerna.

Rumsbeskrivning

ALLRUM

Allrummet är kärnan i denna fastighet och den givna samlingsplatsen för hela familjen då den stora soffan rymmer hela familjen. Här är fastighetens braskamin installerad vilket bidrar till en hög mysfaktor. Från allrummet är det öppen planlösning mot mat- och köksdelen. Från allrummet når du altanen som är placerad i sydligt läge med glimt mot hundfjällets alpinanläggning. Rummet har en ljus bröstpanel och rustikt trägolv. Här är gott om ljusinsläpp från inte mindre än tre väderstreck.

KÖK

Köket är utrustat med spis, ugn, fläkt, kyl, frys, micro och diskmaskin. I övrigt är köket utrustat med husgeråd som köksredskap, tallrikar, bestick, glas etc. Här är det vita skåpluckor och vitt stänkskydd i kakel ovanför diskbänken.

SOVRUM 1

Bostadens stora sovrum har gott om plats för dubbelsäng. Här finns även förvaring i form av två garderober.

SOVRUM 2

Det andra sovrummet på entréplan har en våningssäng där den undre slafen är något bredare än den övre vilket gör att två personer kan få plats där. I detta rum finns flertalet garderober.

SOVRUM 3

På loftet återfinns sovrum tre. Här är det möblerat med två dubbelsängar. Utanför sovrummet finns en mindre hall som är en perfekt lekhörna för barn.

BADRUM

I bostaden finns det två badrum där båda är utrustade med dusch, WC, handfat. I båda badrummen är det plastmatta och plasttapet. Det ena badrummet har även en rymlig bastu samt tvättmaskin och torkskåp.

Fastighet
 • Lägenhetsnummer: I
Ekonomi
 • Utgångspris: 400 000 SEK
 • Andel i förening: 10 %
 • Andelstal avgift: 10 %
 • Driftkostnad kommentar: Andel av BRF nettoskuldsättning: 112520kr.
 • Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Övrigt

Avgiften höjs 2023 till 1667kr/månad från 1250kr/månad.

Victor Gustafsson

Fastighetsmäklare
E-post
victor@vixfast.se
Telefon
+46730653922

Bilder